Wie ben ik?

Joyce van Leeuwen, verloskundige sinds 2009 en echoscopiste sinds 2011. Getrouwd, moeder van een zoon en dochter en werkzaam in Roosendaal, bij Centrum voor Verloskunde ROOS. 

Van huis uit kreeg ik vroeger altijd al weerstand ondersteunende homeopatische middelen. Ik nam ze braaf, maar wist nooit precies de echte werking ervan. Homeopathie: baat het niet dan schaadt het niet. Zo luidt nogal eens de (zo weet ik nu, onjuiste) slogan.

In mijn werk als verloskundige kwam ik homeopathie zo nu en dan eens tegen, maar ik kreeg pas echt aandacht hiervoor toen ik zelf zwanger was en ging bevallen. Mede door homeopathie is mijn bevalling op gang gekomen en sindsdien liet het me niet meer los; ik wilde hier meer van weten!

Toen ik een advertentie voor de opleiding tot homeopathisch verloskundige voorbij zag komen, twijfelde ik geen seconde! Hier moest ik iets mee en melde me direct aan. En met resultaat, want sinds het voorjaar van 2021 volg ik de opleiding tot homeopathisch verloskundige in Rotterdam.

Wat vallen er veel puzzelstukjes op zijn plaats sinds ik deze opleiding volg!

Ik sta te trappelen om mijn kennis met jullie te delen en jullie homeopathisch te begeleiden voor een zo goed mogelijke zwangerschap, bevalling en periode daarna.

Om straks zelfstandig aan de slag te kunnen gaan, moet ik eerst nog een aantal maanden stage lopen. Dit houdt in dat ik homeopathische begeleiding biedt, onder supervisie van een klassiek homeopaat. Met haar bespreek ik mijn bevindingen en behandelvoorstel voor een zo goed mogelijk resultaat.